Den Gamle By i Aarhus

old town in aarhus | photo by: Kim Wyon | source: VisitDenmark

Tag på tidsrejse i Den Gamle By

Den Gamle By i Aarhus gør det muligt at komme på en tidsrejse tilbage til din egen, dine forældres og dine bedsteforældres historie og hverdag. Det er en helt unik seværdighed, fordi den gøres virkelig af de mange mennesker, der lever sig ind i tiden, der var. I løbet af de sidste 10 år har museet budt velkommen til mere end 3 millioner gæster, for der findes kun én Den Gamle By – og den er i Aarhus.

I det levende museum i Den Gamle By i Aarhus kan du møde disse personer, der forestiller at leve i en anden tid. De laver mad og hugger brænde, sidder med nål og tråd eller ekspederer kunder i de historiske butikker. Du møder fortidens mennesker, ser deres stuer og køkkener og nyder den søde duft i det gamle bageri.

Den moderne by i Den Gamle By

Som en del af Den Gamle By i Aarhus kan du opleve "Den Moderne By" i en gade fra 1974. Gaden hedder Sønderbrogade, og her kan du besøge radio/tv-forretningen Pouls Radio eller gå på opdagelse i seks forskellige lejligheder, private hjem, baggårde og værksteder fra 1974. Jazzbaren Bent J er desuden åben for gæster, så gå ind og mærk atmosfæren fra et autentisk århusiansk værtshus.

Jul i Den Gamle By

Ved juletid er Den Gamle By i Aarhus særligt besøgt, for her er stemningen endnu mere autentisk og hyggelig. Julens historie gennem fire århundreder fortælles, og der er pyntet og dækket op, som man har gjort det fra 1600-tallet og indtil 1974.

Til Fredagsjul i Den Gamle By kan du blandt andet glæde dig til:

  • Fredagsjazz
  • Gratis rundvisninger i julens historie
  • Jul på Torvet (madboder, julegodter og gaver)
  • Indendørs husflidsmarked
  • Julestue med kaffe og julekager
  • Ildshow på Torvet

Og meget mere..

Læs mere om Den Gamle By i Aarhus.

I julemånederne er Julehuset i Den Gamle By stedet med vaskeægte julehygge for hele familien. Julehuset inviterer indenfor til en form for labyrint, der lader dig vælge din vej rundt i julehistorierne. På turen rundt i huset er der forskellige aktiviteter for både børn og voksne. Få et indblik i, hvad drenge og piger fik i julegave i gamle dage, hvorfor vi egentlig fejrer jul og hvordan nisserne og julebamserne bor.

75 historiske bygninger i Den Gamle By i Aarhus

Du finder mere end 75 historiske bygninger, boliger, udstillinger, værksteder og butikker i Den Gamle By i Aarhus. Det store levende museum tilbyder hyggelige ture med hestevogne, og så har du mulighed for at gøre en rigtig god handel i de sjove historiske butikker. I kælderen kan du drikke en fadøl og nyde Traktørstedets smagfulde kaffe og kringle. Alle sanser spiller ind i Den Gamle By i Aarhus.

Den Gamle Bys særudstillinger

Året rundt er der en masse forskellige særudstillinger, aktiviteter og temadage i Den Gamle By, og i hele december måned vil du kunne opleve og mærke ”Julen i Den Gamle By”, ligesom den var i de gode gamle dage. Risengrød, fortællinger og ægte julehygge.