Moesgaard Museum i Aarhus

Kom tæt på oldtiden på Moesgaard Museum

Cirka 20 minutters kørsel fra Aarhus centrum finder du Moesgaard Museum – et museum i international liga. Museet gennemgik en ren forvandling i 2014 med en ny bygning på 16.000 kvadratmeter, tegnet af Henning Larsen Architects, og med landskabsdesign af Kristine Jensens Tegnestue. Det særlige ved bygningen er, at den er gravet ind i en sydvendt skråning, nord for Moesgård herregård. Taget er dækket med græs og giver god adgang til en fænomenal udsigt fra Moesgaard Museum.

Udstillinger på Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum i Aarhus kan du opleve udstillinger med fantastiske fund fra den danske oldtid. Kender du fx Grauballemanden? Grauballemanden er verdens bedst bevarede moselig, og ham kan du se på Moesgaard Museum. Det samme med våbenofringerne fra Illerup Ådal. Ofringer, der fortæller historien om jernalderens krigskunst og magtkampe. Moesgaard Museums samling indebærer desuden syv lokale runesten og udstillingen ”De dødes liv”, som viser, hvordan kulturelle forskelle præger opfattelsen af døden.

Fortiden bliver bragt til live på Moesgaard Museum i Aarhus. Attraktionen er på internationalt niveau grundet arkitekturen, udstillingerne og den naturskønne placering i Skåde Bakker – syd for Aarhus, hvor der er udsigt til havet og skoven. Via en nytænkt formidlingsmetode og en fuldstændig betagende arkitektur er Moesgaard Museum i dag en verdensklasses oplevelse i Aarhus. En enestående fortid bliver levende, og det giver en særlig forståelse for det, der har skabt vores nutid, vores hverdag og vores liv.

Udstillingen om oldtiden er imponerende, og med forskellige tidsaldre, der vækkes til live, kan du gå på opdagelse i de gigantiske gravhøje, som er fra bronzealderen, eller være med, når jernalderbønderne laver våbenofringer til deres guder. Både børn og voksne lærer og oplever en masse på Moesgaard Museum i Aarhus. Find information om de nyeste udstillinger på Moesgaard Museum.

Vikingetræf Moesgaard

Det årlige vikingetræf arrangeres af Moesgaard Museum i Aarhus og kan opleves lørdag og søndag i uge 30. Til arrangementet kan du opleve og hilse på mere end 1.000 vikinger, som hvert år ser frem til at mødes til Nordens største vikingetræf på Moesgård Strand. Til vikingetræf på Moesgaard Museum får du indblik i vikingernes dagligliv og ser dem konkurrere indbyrdes i bl.a. ridning, våbenbrug, kunsthåndværk og mad. Vikingetræffet er kendt som det uofficielle VM i vikingekamp, hvor kampene ikke blot er skuespil og show, men en æressag, der tages alvorligt i vikingekredse.

I denne weekend kan du nyde de hyggelige markeder, skyde med bue og pil, spise autentisk mad fremstillet af vikingetidens råvarer og opleve musik, teater og fortællinger for børn. Vikingekampe og ryttershow er det, der tiltrækker det største publikum, for her bliver autenticiteten særligt intens. Som publikum kommer du på en aktiv tidrejse, hvor lejrstemning, hurtige heste og voldsomme kampe kan opleves på tæt hold.