Musikhuset Aarhus

Koncerter, opera og teater i Musikhuset Aarhus

I Musikhuset Aarhus er de musikalske indslag mange. Temaet er musik, og programmet byder på mange aktiviteter, underholdning og koncerter for både børn og voksne. Musikhuset Aarhus er placeret få minutters gang fra Bruun’s Galleri og har derfor en central placering – i hjertet af Aarhus.

Programmet favner bredt, og du kan få rigtig mange gratis musikoplevelser i Musikhuset Aarhus. I deres kalender kan du sortere efter genre (jazz, musical, opera, dans, comedy mv.) og afkrydse feltet Gratis, hvis du vil se de gratis arrangementer. De flotte forestillinger kan kombineres med hyggelige restaurant- og cafébesøg i den unikke arkitektur, der møder dig, når du træder ind i Musikhuset Aarhus. En 2.000 kvadratmeter stor foyer skaber en helt særlig atmosfære med palmer, sollys, kunstværker og oliventræer.

Musikhuset Aarhus er Nordens største

1977 indbød Aarhus Kommune til en arkitektkonkurrence for at give det århusianske musikliv de bedste vilkår. Vinderen blev Kjær & Richter, og i 1982 blev Musikhuset Aarhus indviet. Musikhuset har seks sale, ni scener, 500 rum og et areal på 35.000 kvadratmeter. Det er et arkitektonisk flot hus med klassiske træk såvel som moderne og er i dag et kulturelt centrum i Aarhus midtby samt Nordens største musikhus. Musikhuset er desuden hjemsted for Den Jyske Opera, Børneteateret Filuren, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Symfoniorkester.

Huset byder som nævnt på musikalske oplevelser for enhver smag – koncerter, børneforestillinger, teater, comedy, symfonikoncerter, musicals, opera og dans samt events, konferencer og møder for erhvervssegmentet. Det har blandt andet været muligt at opleve Rod Stewart, Tina Turner, Ray Charles, Leonard Cohen, Bob Dylan, Liza Minelli og The Beach Boys samt store musicals som Dirty Dancing, Elsk mig i nat og MAMMA MIA. Du finder det aktuelle program på Musikhuset Aarhus egen hjemmeside.

I Musikhuset Aarhus finder du en masse interessante kunstværker af store danske og udenlandske kunstnere, fx Ingvar Cronhammer, Pierre Soulages, Robert Jacobsen, Ejler Bille, Sonny Tronborg, Chen Wenling og Jean Arp. Disse værker er med til at fuldende den kulturelle oplevelse, som du får, når du besøger Musikhuset Aarhus.