Aarhus top 5 attraktioner

Photo by: Roar Paaske | Source: VisitAarhus

Top 5 seværdigheder og hyggelige ting i Aarhus

Aarhus har altid været en både hyggelig og spændende by at besøge, men de seneste år er det for alvor blevet bekræftet i og med, at byen har fået topplaceringer som en ”must-visit destination” hos både Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo. Dette gør det kun endnu mere obligatorisk at besøge den smukke by – hvis du ikke allerede har lagt din vej forbi. Er dette tilfældet, så er det bestemt heller ikke en by, man ikke kan besøge igen, da det er en by i konstant udvikling. Der sker hele tiden noget i Aarhus. Hvis ikke det er en ny café der åbner, så er der en ny kunstudstilling at se. Nedenfor har vi samlet de 5 seværdigheder og hyggelige ting vi synes er de bedste, når du tager et ophold i Aarhus.

1. Latinerkvarteret i Aarhus

Latinerkvarteret i Aarhus er den ældste del af byen, og du kan nærmest ikke undgå at bemærke, at du befinder dig i den. Den daterer helt tilbage til 1400-tallet. Her kan du fx gå på opdagelse i de mange små hyggelige forretninger, der er at finde i de brolagte gader og drikke en kop kaffe en af de mange hyggelige baggårde.

2. ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum er det ældste offentlige kunstmuseum i Danmark udenfor København. Museet er kendt for den ikoniske regnbuefarvede gang med panoramaudsigt over hele byen.
Her kan du se alt fra klassiske værker til samtidskunst og moderne videoinstallationer.

AROS 
Aros allé 2
8000 Aarhus C 

3. Den gamle by

Den Gamle By er som at træde ind i et fortidslævn. I Den Gamle By har man lavet en 1:1 rekonstruktion og indrettet en hel by, præcis som den ville have set ud i årstallene fra 1550-1927.

Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus C

4. Moesgaard Museum

På Moesgaard Museet i Aarhus træder du også tilbage i fortiden. Her kan du se arkæologiske og etnografiske udstillinger for hele familien. Du kan gå på opdagelse i, hvordan datidens mennesker levede og så ud, og tilmed få en smuk udsigt til skov og hav.

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

5. Marselisborg Dyrehave

Er du også vild med natur og dyr? Så er det oplagt at tage i Marselisborg Dyrehave. Haven ligger tæt på Marselisborg Slot, som i sig selv også skal ses. Ikke nok med at det er gratis for hele familien, så er der også stor mulighed for at komme helt tæt på både hjorte, vildsvin, dådyr og ikke mindst ænder, der svømmer rundt i de nærliggende søer.

Marselisborg Dyrehave
Ørneredevej 6
8270 Højbjerg