Nærområdet i Aarhus

Photo by: Musikhuset Aarhus | Source: Musikhuset Aarhus

Wakeup Aarhus tilbyder dig til et ophold i Danmarks andenstørste by, hvor du finder en bred vifte af oplevelser for både store og små. 

Den centrale beliggenhed i M.P. Bruuns Gade skaber de perfekte rammer for et spændende ophold i byens kerne, hvor du er tæt på det hele. Her finder du museer i verdensklasse, gastronomi på højt plan, masser af shoppingmuligheder og ikke mindst skønne grønne områder fra skov til havn og strand.

Hos Wakeup Aarhus sørger vi for, du får de bedste forudsætninger for et dejligt ophold, uanset om du planlægger en familietur, et romantisk weekendophold eller forretningsmøder ude i byen.

Bliv klogere på området omkring dit hotel

Læs mere
Lobby på Wakeup Aarhus

Kulturoplevelser og seværdigheder i Aarhus

Som Europæisk Kulturhovedhovedstad 2017 byder Aarhus på et væld af kulturoplevelser med udstillinger, events og forestillinger. De fleste af topattraktionerne ligger inden for gåafstand.

ARoS

ARoS, der ligger blot 900 meter fra Wakeup Aarhus. ARoS er et spændende oplevelseshus for både børn og voksne og berømt for sin ikoniske regnbue ”Your rainbow panorama” på toppen af museet, der er skabt af kunstneren Olafur Eliasson. ”Your rainbow panorama” giver et fantastisk udsyn over Aarhus i regnbuens farver og er en magisk oplevelse for både voksne og børn. ARoS bydere på masser af udstillinger og du kan se aktuelle og kommende udstillinger her. ARoS tilbyder ud over udstillinger, også café og orangeri, hvor du hvad enten du er gæst på museet eller bare kommer forbi kan få en lækker bid mad eller bare en afslappende kaffe i de smukke omgivelser.

Musikhuset Aarhus

Musikhuset Aarhus finder du i nærområdet tæt på Wakeup hotellet, der med et tætpakket program byder på spændende forestillinger året rundt. Her kan du opleve alt fra popkoncerter til opera med både lokale og internationale stjerner. Arkitektonisk set er Musikhuset Aarhus også et spændende sted, der med sin 2.000 m2 store glasfoyer og det omkransende grønne parkområde skaber en fantastisk stemning. Musikhuset har desuden en lækker restaurant og cafe, johan r, som giver dig mulighed for at nyde en skøn middag, samtidig med at du kan nyde de mange kulturelle oplevelser. Vil du opleve kultur og oplevelser i Aarhus uden at skulle frem med pengepungen, kan du her oplevet mange gratis arrangementer både indenfor og ude i det fri.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er Aarhus’ populære forlystelsespark, der ligger i gåafstand fra bymidten med idyllisk placering i Marselisborg Skov. Tag med familien et smut i forlystelsesparken, der byder på 40 forskellige forlystelser, legepladser, boder mv. – så er underholdningen sikret for resten af dagen! Tivoli Friheden ligger cirka 2 km væk fra Wakeup Aarhus, hvor du med fordel kan tage toget eller bilen og være fremme på ingen tid. Så er du til fuld fart, vind i håret og masser af eventyr, er der også råd for det, Aarhus har nemlig sit helt eget Tivoli. Parken har gennemgået en stor forandring de seneste år, så parken fremstår indbydende og med masser af blomster og springvand. Mulighederne er mange i Tivoli Friheden Der er bl.a. mulighed for at købe "All Inclusive", hvor der er entré, turbånd, buffet, værdikupon til softice, popcorn, candyfloss eller kaffe og en værdikupon til spil og boder med i prisen. Du er også velkommen til selv at medbringe din egen mad og spise i ”picnic-områderne”. Der er flere grill-pladser hvor du også kan hygge med grillmad. Så du kan tage hele familien med til en oplevelsesrig dag og der vil være noget at byde på for alle.

Den Gamle By

Den Gamle By er en spændende tidsrejse med butikker, baggårde og værksteder samt bygninger, der går helt tilbage til 1500-tallet En frisk gåtur på 20 minutter fra Wakeup Aarhus fører dig til det verdensberømte specialmuseum, der ligger lige op af byens botaniske have. Mød mennesker udklædt i datidens klæder, der hugger brænde, henter vand og laver mad. Man kan også interagere med dem. Den Gamle By giver et indblik i datidens Danmark og får årligt cirka 500.000 besøgende. Bydelen er særligt hyggelig at besøge i juletiden, hvor der pyntes op med julepynt fra gamle dage og der er en særlig stemning.

Guidet byvandring

Vil du gerne på udflugt i nærområdet, uden at det kræver for stor planlægning fra egen side, er en guidet byvandring en god idé. Giver dig mulighed for at dykke ned i historien og få en personlig oplevelse af byen og dens mange spændende områder, attraktioner og museer. Der er flere muligheder for at blive guidet rundt i Smilets by. Både Guideservice Danmark, AarhusGuiderne og Culture Walk har lokale guider i Aarhus og tilbyder mange forskellige og individuelle muligheder for at se byen.

Moesgaard Museum (MOMU)

Museet har fået stor international opmærksomhed i kraft af dets udstillinger, arkitektur og ikke mindst naturskønne omgivelser. MOMU ligger i et naturskønt område med udsigt til både hav og skov. Museet har flere hyggelige vandrestier i området, herunder den kendte ”Oldtidssti”, der er markeret af hvide sten med en rød plet og fører dig gennem noget af Østjyllands smukkeste natur. På stien kommer I også forbi gravmonumenter og rekonstruktioner af huse fra oldtiden.

Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade

Facaden på M.P. Bruunsgade

Wakeup Aarhus, Bruunsgade

Smart lavprishotel i Aarhus – nabo til Bruun’s Galleri og tæt på Hovedbanegården.

Læs mere

Parker og grønne områder i Aarhus

Aarhus rummer flere grønne parker, hvor du kan slappe af og nyde den friske luft. Tættest på Wakeup Aarhus er Rådhusparken, der lægger sig tæt op af Aarhus Rådhus og kunstmuseet ARoS. Herunder er et lille udpluk:

 • Botanisk have, den største park i Århus midtby.
 • Rådhusparken, ligger midt i Århus midtby er en lille grøn oase.
 • Marienlyst parken, tæt på Århus Universitetshospital. Den store park byder på både skov og golfbane.
 • Marselisborg Slotspark, giver muligheden for at gå en tur i Dronningens private have, når Kongefamilien ikke selv bruger Marselisborg Slot.
 • Mindeparken ligger idyllisk både ved vandet og skoven.
 • Lisbjerg Skov tilbyder 5 store shelters hvor man kan overnatte - så tag soveposen og liggeunderlaget med, og sov i den frie natur i Lisbjerg Skov.
 • Stranden ved Åkrogen ud for Aarhus-forstaden Risskov er en populær sandstrand, hvor der er masser af muligheder for at være aktiv, både på vandet og på selve stranden. For nogle år siden blev Åkrogen udvalgt af en af de største aviser i Toronto "The Globe and Mail" til at være blandt en af de 10 bedste strande i verden.

Biograf- og Teateroplevelser

En tur i Bio? En tur i biffen er altid hyggelig og der er masser af muligheder i Århus. I kan besøge Øst for Paradis, Nordisk Film Biografer, eller CinemaxX, som ligger på samme gade som hotellet.

Teatre i Aarhus findes der et stort udvalg af, alt efter hvilken slags forestilling man er i humør til. Her er et par af mulighederne i Aarhus C.

 • Aarhus Teater - Danmarks største landsdelsscene.
 • Teatret Svalegangen - Historier tæt på dig og din verden.
 • Teater Katapult - Det skrivende teater med fokus på den tekst, der danner grundlaget for scenekunsten.
 • Teatret Gruppe 38 - Byens intimscene på Aarhus Ø.