Om Aarhus – værd at se i byen


Aarhus

Med en hotelovernatning på Wakeup Aarhus, M.P. Bruuns Gade kan du glæde dig til et ophold i Danmarks andenstørste by, hvor du finder en bred vifte af oplevelser for både store og små. Byens historiske rødder strækker sig faktisk helt tilbage til vikingetiden, i sjov kontrast til byens unge atmosfære – Aarhus er nemlig den by i Danmark, der har den højeste koncentration af studerende. 

Vores centrale beliggenhed i Bruunsgade skaber de perfekte rammer for et spændende ophold i byens kerne, hvor du er tæt på det hele. Her finder du museer i verdensklasse, gastronomi på højt plan, masser af shoppingmuligheder og ikke mindst skønne grønne områder fra skov til havn og strand.

Hos Wakeup Aarhus sørger vi for, du får de bedste forudsætninger for et dejligt ophold i Aarhus, uanset om du planlægger en familietur, et romantisk weekendophold eller forretningsmøder ude i byen.

I det følgende giver vi dig et par tips til, hvad du kan se og opleve i byen og området omkring Wakeup Aarhus. 

Kulturoplevelser og seværdigheder i Aarhus:

Som Europæisk Kulturhovedhovedstad 2017 byder Aarhus på et væld af kulturoplevelser med udstillinger, events og forestillinger. De fleste af topattraktionerne ligger inden for gåafstand, og et oplagt sted for de kulturinteresserede er naturligvis det verdensberømte kunstmuseum ARoS, der ligger blot 900 meter fra Wakeup Aarhus. ARoS er et spændende oplevelseshus for både børn og voksne og berømt for sin ikoniske regnbue ”Your rainbow panorama” på toppen af museet, der er skabt af kunstneren Olafur Eliasson. ”Your rainbow panorama” giver et fantastisk udsyn over Aarhus i regnbuens farver og er en magisk oplevelse for både voksne og børn.

I samme område finder du Musikhuset Aarhus, der med et tætpakket program byder på spændende forestillinger året rundt. Her kan du opleve alt fra popkoncerter til opera med både lokale og internationale stjerner. Arkitektonisk set er Musikhuset Aarhus også et spændende sted, der med sin 2.000 m2 store glasfoyer og det omkransende grønne parkområde skaber en fantastisk stemning.

Er du til fuld fart, vind i håret og masser af eventyr, er der også råd for det. Vidste du for eksempel, at Aarhus har sit helt eget Tivoli? Tivoli Friheden er Aarhus’ populære forlystelsespark, der ligger i gåafstand fra bymidten med idyllisk placering i Marselisborg Skov. Tag med familien et smut i forlystelsesparken, der byder på 40 forskellige forlystelser, legepladser, boder mv. – så er underholdningen sikret for resten af dagen! Tivoli Friheden ligger cirka 2 km væk fra Wakeup Aarhus, hvor du med fordel kan tage toget eller bilen og være fremme på ingen tid.

En frisk gåtur på 20 minutter fra Wakeup Aarhus fører dig til det verdensberømte specialmuseum Den Gamle By, der ligger lige op af byens botaniske have. Tag på en spændende tidsrejse og se butikker, baggårde og værksteder samt bygninger, der går helt tilbage til 1500-tallet. Mød mennesker udklædt i datidens klæder, der hugger brænde, henter vand og laver mad. Man kan også interagere med dem. Den Gamle By giver et indblik i datidens Danmark og får årligt cirka 500.000 besøgende. Bydelen er særligt hyggelig at besøge i juletiden, hvor der pyntes op med julepynt fra gamle dage og findes en særlig eventyrlig stemning.  

Vil du gerne på udflugt i nærområdet, uden at det kræver for stor planlægning fra egen side, kan vi også klart anbefale en guidet byvandring, hvor der er mulighed for at dykke ned i historien og få en personlig oplevelse af byen og dens mange spændende områder, attraktioner og museer.

Er du flere dage i Aarhus og frisk på en lidt længere tur, kan du besøge Moesgaard Museum (MOMU), hvor fortiden bliver bragt til live. Museet har fået stor international opmærksomhed i kraft af dets udstillinger, arkitektur og ikke mindst naturskønne omgivelser. MOMU ligger i et naturskønt område med udsigt til både hav og skov, hvor det også er muligt at nyde lidt frisk luft. Museet har flere hyggelige vandrestier i området, herunder den kendte ”Oldtidssti”, der er markeret af hvide sten med en rød plet og fører dig gennem noget af Østjyllands smukkeste natur. På stien kommer I også forbi gravmonumenter og rekonstruktioner af huse fra oldtiden.

Aarhus rummer flere grønne parker, hvor du kan slappe af og nyde den friske luft. Tættest på Wakeup Aarhus er Rådhusparken, der lægger sig tæt op af Aarhus Rådhus og kunstmuseet ARoS.

Planlægger I en hyggelig aften i biografen, kan I besøge Øst for Paradis, Nordisk Film Biografer Aarhus eller CinemaxX, som ligger på samme gade som hotellet.