Top 5 restauranter i Aarhus

Hvor skal man spise, når man tager en hotelovernatning på Wakeup hotellet i Bruunsgade i Aarhus? Det er der mange bud på, for Aarhus bugner af lækre spisesteder i alle prisklasser, og har udviklet sig til at være et gastronomisk mekka, og byen har modtaget flere Michelin stjerner. Og god mad hører sig med til et get away stay i smilets by, Aarhus.

1. Vaca

Det mexicanske køkken er et af de køkkener, hvor man kan sammensætte sin menu alt efter egen smag. Vaca som også er at finde i København og Aalborg, serverer alt fra nachos og burritos til langtidsstegt gris. På Vaca er menuen kreativ og nytænkende, og lokalerne og maden lægger op til hygge og samtaler.

Hvor: Mejlgade 17, 8000 Aarhus C

2. Retour Steak

Béarnaise saucen  på Retour er uden tvivl Danmarks bedste, og dén er i sig selv nok til, at man gerne vil besøge Retour Steak. Foruden deres saftige og altid veltilberedte bøffer, er fritterne, béarnaisen og stemningen altid i top. 


Hvor: Banegårdspladsen 4, 8000 Aarhus

3. Nordisk

Spisehus Nordisks mad har på det seneste vist sig fra sine bedste sider, og har givet Danmark en masse Michelin stjerner. Lige ved siden af Wakeup hotellet på Bruunsgade, ligger Nordisk Spisehus. Her skifter menuen hver anden uge, og her tages afsæt i en Michelin restaurant fra et sted i verden – blot til en meget bedre pris.

Hvor: M. P. Bruuns Gade 31, 8000 Aarhus

4. Kähler Villa Dining

Har man brug for at komme lidt ud fra Aarhus by og se noget andet under sit ophold, er det ikke en dårlig ide at lægge vejen forbi Risskov og spise en middag i den hvide patriciervilla. Restauranten er blevet stemt ind som Byens Bedst Restaurantoplevelse hele 3 gange, og du er garanteret en Insta-venlig setting og en hyggelig atmosfære.

Adresse: Grenåvej 127, 8240 Risskov

5. Gäst

Det er generelt svær at stå for det italienske køkken, og Gäst gør det kun endnu sværere. Her spiser du 4 traditionelle italienske retter for kun 400 kr. og efter sådan et måltid, er det godt at Wakeup hotellet kun ligger 5 minutter fra restauranten.

Hvor: Banegårdspladsen 14, 8000 Aarhus